selamat datang

Friday, October 21, 2011

hati riang :)))

nie adelah gambaran senyuman cik secret
-lebar bukan main-
p/s :abaikan ketembaman pipi tuhh...cik secret xtembam pomm..hehe

haloo..haloo...
bertemu kita dalam rancangan masterchef cik secret..haha lolXD
okeyh itu sume xde kaitan dgn citer ary ini..owh btw alang2 cik secret dah mention pasal masterchef nie pada 22 october 2011 nie rancangan masterchef malaysia akan keudara buat pertama kalinya...*dah mcm pengacara la pulakk* okeyh act pernah bercita2 nak jd pengacara..tettttt....HAHA
so korang nanti jangan lupa tgk yee :D
act xde motif sebenarnye nak wat entry nie..hehehe *jgnlahh maree i okee*
just suka suki nak tulis jee..*gatal sgt tgn nie* kuikuikui
ari nie cik secret rasa happy and jgn tanye kenapa sebab cik secret sendiri xtahu ! amat pelikkkk ! klu tdk sblm nie asyik menangis je tiap mlm..* okeyh bocor rahsia mak nyaaaahhhh* HAHA
tapi alhamdulillah walaupon sakit dgn sume masalah tuhh tp at least cik secret dah mampu tersenyum :)))))) *comel x cik secret senyum...kihkihkih :D
k la nak titooo la...dah nantukkk sanatttt...hehehe*ayat mase cik secret baby* tettt
papai <3








Wednesday, October 19, 2011

Rahsia No Peribadi..


hola peeps :)))
this entry saje suka suki...so korang boleh tgk la mane no peribadi korang...
okeyh but jgn percaya sangat k nie just for have fun ^^
-ihsan dari uptomu.net-

Setiap orang dilahirkan bersama nombor yang ada pertalian dengan planet. Kedua-duanya akan mempengaruhi tingkah laku seseorang. Kalau seseorang tahu rahsia satu-satu nombor dan dapat menggunakannya dengan betul, insya-Allah dia akan berjaya. Tidak perlu jumpa bomoh-bomoh. Semuanya akan menjadi nyata kalau anda tahu apa rahsia nombor peribadi anda. Nak tahu nombor peribadi? Formula secara ringkasnya: Campurkan tarikh lahir anda. Misalnya: 12-12-1969; 1+2+1+2+1+9+6+9 = 31 (3+1 = 4). Jadi nombor peribadi anda adalah 4. Tetapi itu bukanlah perkiraan yang tepat. Ia hanya anggaran kasar sahaja. Ujian secara rohani diperlukan kerana hanya kita yang tahu rahsia sendiri.
Number 1
LAMBANG keunggulan Tuhan. Nombor kemakmuran, keutuhan diri, kekuatan, keberanian dan kekuasaan. Rumah bernombor 1 akan sentiasa makmur. Tetamu suka datang kerana suasana yang tenteram, damai dan tenang. Kalau orang yang bernaung di bawah nombor ini, dia seorang yang berani. Mempunyai pendirian yang kukuh, memiliki kekuatan fizikal dan mental.
Number 2
Number ini bersifat pasangan seperti sejuk lawannya panas. Ia simbol pengesahan, penyaksian, perkaitan, syarat menemukan jawapan semula jadi dan jodoh. Bagi seseorang yang sukar mendapat jodoh, berlindunglah di bawah nombor ini. Tidak perlu jumpa dukun atau mandi di bawah jambatan, cukup sekadar mengingati nombor itu. Untuk lebih mudah, ambil segelas air sejuk mentah atau air kelapa, lebih elok air zamzam. Tuliskan nombor 2 di luar gelas, memadai menggunakan hujung jari. Kemudian minum, ingat nombor itu dan niatkan dalam hati untuk mendapat pasangan yang sesuai. Lakukan tujuh kali atau tujuh hari berturut-turut. Insya-Allah... tak sampai sebulan pasangan yang sesuai akan diperoleh.
Number 3
RAHSIA akal, bijaksana, keceriaan, kesuburan, keseimbangan, pembalasan dan penindasan. Bernaung di bawah nombor ini menjadikan anda seorang yang pintar dan bijaksana. Biasanya apabila hendak melakukan sesuatu pekerjaan akal akan berkata-kata sama ada ia baik atau buruk. Boleh menjadi pencipta yang baik tetapi bermula dengan kemusnahan. Setelah melalui beberapa kegagalan baru menikmati kejayaan. Tapi kalau putus asa, habislah! Mudah memiliki sesuatu kekayaan, benda, rumah, kereta atau apa sahaja tetapi mudah pula melepaskannya. Pintar menyelesaikan setiap masalah walaupun terlalu rumit. Seorang yang subur, mempunyai anak ramai dan ibu bapa yang baik. Paling penting mereka ni awet muda.
Number 4
Number ini membawa simbol rupa bentuk, kesempurnaan, kemantapan kedudukan, kewangan dan kehidupan. Lambang kekuasaan, kestabilan dan lengkap. Ia stabil dan tak mudah diganggu-gugat atau dipengaruhi. Kekuatan mereka yang bernombor 4 ialah mampu melihat daya imaginasi. Agakan mereka selalunya tepat dan kalau merancang, insya-Allah berhasil. Ramai arkitek, jurutera dan pereka-pereka bernaung di bawah nombor ini.
Number 5
SIMBOL kreatif, intelek, mampu mempengaruhi, pemikir, bijaksana, pengkritik dan tahap intelektual yang tinggi. Kalau menjadi hakim, dia akan laksanakan tugas dengan bijaksana dan dapat menyelesaikan segala masalah, perbalahan, kerumitan dan kesusahan. Kekuatannya adalah pada kata-kata. Mampu mempengaruhi orang lain membuat keputusan. Pandai memujuk, merayu supaya pertelingkahan dapat dileraikan. Jika anda tidak mampu membuat keputusan, ingatkan 5, nescaya mudah semuanya.
Number 6
HATI-HATI dengan 6 jika anda lemah semangat, jangan gunakannya kerana syaitan dan iblis mudah merasuk. 666 adalah lambang syaitan - gandaan kelemahan bagi mereka yang lemah semangat. Tetapi 6666 pula adalah kekuatan dan kesempurnaan kerana ia adalah bilangan ayat al-Quran. Kalau nombor peribadi anda 6, anda suka meramal dan boleh meramal dengan tepat. Mulut masin. Suka pada benda ghaib, boleh melihat dan menembusi alam ghaib. Bagi yang belum berkahwin tetapi sudah mempunyai pasangan atau idaman hati cubalah ingatkan 6 dan niatkan pada air seperti nombor 2. Percayalah tidak sampai sebulan niat akan terlaksana.
Number 7
INILAH nombor paling baik. Selain itu ia juga lambang pembalasan, memerintah, membangkitkan tenaga dalaman, pelindung, pemusnah dan penghalau hantu. Insya-Allah doa mereka dimakbulkan jika mengulanginya 7 kali. Mereka juga bersifat melindungi dan mampu memerintah dengan baik. Nombor ini digunakan untuk menghalau hantu yang meresap di dalam badan. Caranya mudah - palitkan nombor 7 dengan menggunakan kapur di tempat yang sakit. Ia hanya mujarab dilakukan pada malam 13, 14 dan 15 (bulan penuh). Ataupun pelindung ibu yang sedang sakit bersalin daripada dimasuki iblis.
Number 8
ORANG Cina cukup suka nombor ini. Kebanyakan mereka sanggup bayar berpuluh ribu ringgit untuk mendapatkannya - untuk plat kereta atau rumah. Memanglah nombor itu mendorong ke arah menjadi semakin kaya tetapi sampai satu tahap jatuh bankrap. Sebabnya... kerana mereka tidak tahu 8 sebenarnya bermaksud penamat kehidupan. Bagaimanapun nombor ini memang baik jika tahu rahsianya iaitu ia mendorong ke arah kekayaan, kemantapan kehidupan, keadilan, sempurna, lengkap dan akhirnya kematian. Jika anda tidak tahu rahsia 8 jangan sesekali cuba menggunakannya. Dari segi sains oksigen terletak dalam atom 8. Sebab itulah jika tidak cukup oksigen orang akan mati.
Number 9
Number ini lambang kebenaran. Kerana itu polis menggunakan 999? Ia juga lambang tenaga yang kuat. Sebab itulah ia disimbolkan sebagai perjuangan, kepahlawanan, peperangan dan pertikaian. Bagaimanapun mereka yang bernaung di bawahnya mudah terlanjur dalam perbuatan dan percakapan atau suka lepas cakap. Tapi, jangan bimbang... walaupun mudah terlanjur tetapi anda seorang yang cukup sempurna dalam hal ilmu keduniaan. Nombor ini boleh digunakan untuk mencari semula barang hilang. Ingat nombor 9, barang yang hilang akan jumpa semula, jika tersalah simpan!
Number 10 atau 0
SIMBOL keabadian Yang Mencipta, Maha Kuasa. Kebesaran yang tidak dapat diukur dengan apa sekali pun. Tidak ada permulaan dan tidak ada pengakhiran - tiada penamat. Ia sentiasa akan berlingkar dalam pusingan yang sama tanpa ada titik akhir. Satu nombor yang cukup kuat, tidak mampu dikalahkan oleh segala ilmu yang ada. Tidak ada orang yang bernaung di bawahnya. Hanya Pencipta memilikinya. Mengetahui nombor peribadi penting kerana melaluinya kita dapat mengenal diri. Hidup akan lebih teratur, sentiasa berwaspada ketika membuat perhitungan dan insya-Allah... tidak akan wujud penyesalan. Kita tidak perlu mencari Tok Piah, Kam tukang tilik, minyak cenduai Batin Yat atau bertemu bomoh fotostat bagi mencari barang hilang. Anda mampu meramal masa depan sendiri, menghalau hantu, mencari pasangan dan mendapat kekayaan.







Monday, October 17, 2011

bila cik secret mula ***** ! haha


haipp..haippp...
okeyh korang janganlah marah *kang i majokk baru taw* haha
okeyh untuk hari nie je dah 3 entry cik secret buat...hikhok :D bukan ape cik secret bosan la..
so cik secret update la baby cik secret nie...hehehe
cik secret suka share ngn korang lagu2 feveret cik secret :P
kali nie cik secret jatuh hati dengan lagu miley cyrus >>> stay :)))
cik secret ade sediakan video lagu with lyrics k dan semestinya semuanya hasil sumbangan dr mr.youtube *pssttt : youtube nie ade gender ke??* muahaha
enjoy la dengan lagu nie....



video

okeyh cik secret nak chow....nak tgk citer2 korean yg ade dlm lappy cik nie...
activity for today >>> twitter *nie xblh tinggal* , blog *baby tersayang* ,movie
psstt : no more FB..even cik secret xdeactivated kann fb tuhh tp cik secret xakan active kat situhh...yelahh klu cik secret ade kat situ wat org saket aty..sian pulakk kann...so cik secret tweet2 jela..huhu :)
korang kann ade....so fb tuhh xpenting ponnn..hikhok :D *gelak plg comel* tettt *huduh act*haha
sayonara <3


one wish =.=




If I had just one wish,

I wouldn’t wish for money,
I wouldn’t wish for love,
I wouldn’t ask for fame,
Or seek power & authority…

If I had just one wish,

I would wish to be free of feelings;
Because I just can’t take feeling anymore!

I don’t want to wake up with tears in my eyes,
I don’t want my anger to eat me up inside…

I don’t want to ache for loss,
Or weep from pain…

I don’t want to feel broken,
Or suffocate from my loneliness…

I don’t want to feel misunderstood,
Or suffer trying to fit in…

I don’t want to feel jealousy,
And its insecurities…

I don’t want to feel fear,
Of any kind or manifestations…

The love I feel for others,
And the consequent disappointments,
I want them all gone…

I wave my right to happiness as well,
I don’t want this short-lived lie…

Joy, hope, desire and pleasure,
Take them all away too…

Feelings make us weak,
And I’ve had my share of weakness…

Feelings make us vulnerable,
And I’ve been vulnerable for long enough…

I just want to exist idly…
As a table,
A chair,
A door,
A street.

Until my time has come,
And I can finally rest.








new spirit new song ..ahakzzz :P



hola semua :)))
kali nie cik secret kembali dengan semangat baru *hikhok*
btw video atas nie adalah lagu ost tuk citer TIHANY yg dekat tv9 tuhh *ade ke yg xtgk..rugi2*haha
citer TIHANY nie best taw...tambah2 lagi cik secret punye feveret artis berlakon which is Nabila Huda...citer nie ade every monday and tuesday kul 8.30 p.m
so korang tengok la k...bagi feedback...hee *sibuk je kan nak tahu cik secret nie* huhu
back to this song >>>lagu nie dinyanyikan oleh khilafairy *what ade yg xkenal die*alahai~
die sgt fofularr dgn bibir die yg sama mcm cik secret..ahakzzz *bibir mcm angelina jolie la* haha..die berduet dgn Roman ??sape nie?? cik secret ponn xth..nnty la k cik secret siasat...hehehe *dah mcm detective conan lak nak siasat2*
then enjoy la lagu nie..entah bagi cik secret lirik die sweet *nie my opinion la*hoho
k la cik secret nak masuk beradu nie..mata2 dah terkelip2..hihihi
jumpe lagi dengan entry akan datang :D
sayang sume *hugss skit* grrrrr
bubbye <3









Sunday, October 16, 2011

luahan hati ;(((




holaaaa semuaa
sorry if kali nie cik secret dalam mood yang xberapa okay *nak gelak ponn susah*
cik secret xtahu nak luahkan kat sape so cik secret tulis jela kat sini..
suka hati korang la k nak bace ke idok...*kali nie xde gurauan2 manje* sorry
minggu nie je dah mcm2 hal sdeyh berlaku kat cik secret...well klu bg th semua org then org cakap sabarlah..satu masa nanti semua akan selesai..fine cik secret mengharapkan miracle itu =.=
kenapa semua berlaku kat cik secret...masyaallah itukan ujian dari Allah..tapi cik secret manusia biasa yg tidak lepas dari keluh kesah meniti hari2 cik secret:(
pasal family cik secret xnak citer..privacy bukan..
pasal perasaan ?? sumenye sepatutnya sudah terkubur sudah lama..
kenapa susah utk diri ini jujur dgn perasaan sndiri sehingga pada akhirnya hati ini sendiri akan menjadi sakit ;(((
kenyataan memang perit kann tapi kita kene hadapi kann...
dalam kondisi badan cik secret yang xberapa sihat semuanya datang bertubi-tubi..kadang2 cik secret sendiri lemas dengan senyuman palsu cik secret...tapi apakan daya..demi menutupi hati yang telah hancur :((
persoalan yg selalu bermain di benak fikiran cik secret xde kah sinar kebahagiaan dlm hidup cik secret..suatu hari nanti cik secret akan pergi untuk melaksanakan satu impian rahsia cik secret..pada masa nie cik secret xakan berpaling lg ke belakang..semuanya akan cik secret tinggalkan...kepada family dan friends maafkan sekiranya cik secret ade tersalah kata sepanjang kelahiran diri ini ke dunia dan sepanjang perkenalan kt semua =.=
bubbye...again sorry coz this entry very bored and sad :((

p/s :sangat memerlukan seseorang untuk mendengar luahan hati ;(((





Thursday, October 6, 2011

sudah sampai waktunya ~



hola..hola...mucho gracias...*cik secret buengg tebiatt ke*
jangan risau2...jangan runsing2..cik secret masih berada di Malaysia *ohh malaysia tanah airku*-dah start dah nyanyian merdu diirigi koir nie-haha
dengan ini cik secret nak mengumumkan besok malam bersamaan 7 october 2011 cik secret akan berangkat pulang ke MACHANG...xsah klu dlm 1 tahun cik secret x hupppdatee pasal tpmt dimana cik secret mendapat ilmu *ayat skema bak kata shieha* btw shiewa skema itu menarik okay ;)
ini merupakan entry terakhir *xde la lame mane ak pegi* haih..bikin kecoh sajee..haha
cik secret akan tinggal di machang bagi melunaskan final exam cik secret yg tnggl lg 1 paper..
what ??? only for 1 paper i'm go to machang...of course la darling2 ku...markah ku terletak di final paper nie okay...wish me luck k for paper MGT 269 :)
cik secret akan tinggal disana bermula pada hari sabtu sehingga la ary isnin...so blog ,twitter or anything acc yg cik secret ade akan dibuka pada hari selasa k...jangan rindu2 cik secret taw..auwww...tahu ramai yg rindu2 kiteeee nanti....bahagianya ade yg nak rindu2...hikhikhik*sumpah gedik2 nie bkn cik secret taw*muahahaha...
k la korang....penat la menaip...menaip entry boleh pulak nota MGT xwat2 lg..alahai ~
sampai ketemu lagi yee pada 11 october :)
salam sayang & selamat malam sume <3








pendek-short ! what ??? lolXD


hola korang :))))))
rinduuu laaa...*mood gedik dah datang* haha
for this tyme cik secret just nak wat short entry...cik secret just nak bg th korang yg cik sceret nak mencantikkan lagi blog nie....huhuhu *nak kasi blog nie comel n gojesss mcm cik secret*
lalalalalala *tahu ade yg tgh mencebikkan mulut tuhh kann :P*
setiap orang perlukan pembaharuan dlm hidup begitu jugak dgn blog cik secret <3
bubbye :D *okeyh mmh pendek punye entry* HAHA





Tuesday, October 4, 2011

siapa diriku di sisimu?


lagu lama tuk dihayati
hola sume :))
dah nak tido..lekluuuu...chillexx dlu bersama oreo..muahahah*mcm happy je kann mood cik secret*
pada luaran mood cik secret memang nampak segar bugar..tapi dalaman.....*mula la nak wat drama sdeyh macam fasha slalu berlakon tuhhh* tetttttttt..hahahaha
korang kenal x Hetty Sarlene...lagu atas nie die la yg nyanyi...sedap taw..maybe agak jiwang tapi sape yg hati die mmg tgh sentap agak sesuai la layan....
tibe2 cik secret asyik dengan youtube dan mencari lagu2 melayu *sokonglah industri malaysia*-semangat tetibe-haha
jiwa cik secret kacau....sebab ????? *sure lah korg maki hamun cik secret sbb suka secret*
HAHA...dah namenye haku nie cik secret always la secret2 dr u olllsss...hehehe
owh yee sebelum terlupa cik secret dah DEACTIVATED kembali facebook cik secret...huhu
kenapa....as usual jawapanku biarlah rahsia *feeling macam Dato Siti sikittt* haha
kembali ke tajuk entry yg merupakan tjuk lagu jugak
-siapa diriku disisimu-
to seseorang>>>ko blh jawab x..sbb ak nak kepastian...disebabkan ak tidak mendapat kepastian dgn itu ak membuat keputusan utk menjauh dari ko..maafkan ak...ak tahu ko xakan pernah baca blog nie walauponn act ko th kewujudan blog ak...ak penat berteka-teki...ak penat dengan permainan nie..so lepas nie kt jalani kehidupan masing2 dan ak xakan ganggu ko...
tapi sekiranya ko mmg diitakdirkan utk ak , ak akan terima...sekiranya tidak ak akan meneruskan kehidupan ak yg semakin mencabar.sekian.

maaf korang sume entry agak jiwang..haha
dun worry insyaallah cik secret xakan jiwang2 lg...kejayaan harus dikecapi :)
selamat malam sayang2 ku <3

Monday, October 3, 2011

mimpi itu mainan tido right ?

hola kengkawan sume :))))
whats up korang...ape je activity ary nie???
cik secret mcm biasa la..memerap kat rumah..cik secret kan tuan puteri..mane boleh keluar tanpa dayang-dayangnya *stop it please* haha
gedik kann *adehakukesah!* haha
activity ary nie kat umh cam biasa tido,twitter,fb n blog...*sumpah xde activity berfaedah ke yg cik secret nie buat* HAHAHA
of course la adeeeeeee..cik secret memasakkkk..phewwiittttt :P ingat cik secret xth masak ke...muahaha
tp ary nie masak simple je sbb cik secret sorang je kat umh...hehe *hey i don't want tell you about this okey act*
back to our topic MIMPI ITU CUMA MAINAN TIDO kannn ???
kenapa korang berkerut2 dahi bile bace pertanyaan cik secret nie...hoho
cik secret ade mimpi something and cik secret xboleh nak citer kat sini...cik secret ponn xth ape maksud mimpi...betul ke macam tuhhh...klu betul cik secret wat something supaya bende nie xberlarutan *konfom sume tgh bebel sbb xpaham satu hape kann* chillll k :D
yang pastinya cik secret mimpi pasal orang yee bukan H***U...muahahahaha
main2 betul la cik secret nie..k la korang...act nak luahkan pasal mimpi nie tp xth kat sape...
so for the time being i will let the 'MIMPI' let go mcm tuhh jela....mls amik port !
bubbye sayang2ku semua <3